L’Ajuntament de Barcelona assegura que circulen la meitat de cotxes contaminants que el 2017.

L’Ajuntament de Barcelona assegura que circulen la meitat de cotxes contaminants que el 2017.

Hi ha 85.000 cotxes sense etiqueta movent-se per la zona de baixes emissions.

20 de cada 100 vehicles no tenen l’adhesiu obligatori per a circular en les zones baixes d’emissions de Barcelona, això vol dir que són els cotxes més contaminants.

A partir de l’abril és multaran els vehicles que no porten la pegatina i circulen pe’l lloc on es necessita.

Ara entre un 8% i un 10% de vehicles no tenen enganxada l’etiqueta mediambiental, el que suposa una reducció, d’un 50%, aproximadament, ha destacat Eloi Badia, el regidor de presidència i territori. Tot això ha sigut possible de saber gràcies a 44 càmeres que llegeixen les matrícules.

Aquestes càmeres han registrat aquests vehicles estimadament de l’hora d’entrada i sortida del treball de dilluns a divendres. Badia, diu que aproximadament han deixat de circular uns 40.000 vehicles, respecte fa tres anys. Aquesta xifra no s’ajunta a la reducció del 50%, ja que al 2017, es va calcular que uns 125.000 cotxes circulaven sense etiqueta, però el regidor afirma que encara circulen uns 85.000 vehicles contaminants per la ciutat.

Des que al gener es va aplicar la ZBE el trànsit dintre de la ciutat s’ha reduït un 3,6%, als accessos a la ciutat un 1,9%, en canvi ha decrescut un 4,9% a les rondes de Barcelona. L’Eloi afirma que les noves tarifes del transport públic, a més de les noves estacions de Bicing, el servei de bicicletes, i el nou preu de les zones blaves i verdes, faran que els ciutadans prefereixin no fer servir tant el vehicle privat.

Fonts d’informació: https://cat.elpais.com/cat/2020/02/05/catalunya/1580906382_587028.html

Una respuesta

  1. Crec que és una pàgina web amb el contingut perfecte per poder aprendre i buscar tot el que necessitis, i a més a més, tota la informacio es veridica! N’estic molt contenta!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *