BARCELONA

Barcelona és la capital de Catalunya, així com de la comarca del Barcelonès. Té 1.602.386 habitants i una superfície de 101,9 km².

Barcelona, Vistas, Cataluña, Ciudad, Ciudades, Paisaje

BARCELONA CONTRA LA CONTAMINACIÓ

La lluita contra la contaminació, és un tema que preocupa moltíssim. Barcelona, té uns nivells de contaminació molt alts, i així afecta seriosament a la salut de les persones, amb especial gravetat les més grans, i també les més joves. Per això, l’Ajuntament de Barcelona, està impulsant canvis urgents per millorar la qualitat de l’aire que respirem, però per fer això possible es necessita l’ajuda de tots.

A Barcelona, es vol una ciutat més saludable, amb menys cotxes i més zones verdes. Es vol una ciutat per a tothom, on la gent gaudeixi dels espais públics i ompli els carrers, els parcs, les places…

Barcelona, fa mesos que juntament amb altres ajuntaments, treballen de forma coordinada amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i la Generalitat en el projecte de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), que inclou tota Barcelona (excepte les rondes, la Zona Franca-Industrial, el barri de Vallvidrera, Tibidabo i les Planes), l’Hospitalet de Llobregat, i part de la resta de municipis limítrofs amb les Rondes.

El 16 de setembre, l’ajuntament de Barcelona, va presentar l’ordenança de la ZBE de Barcelona, amb la previsió que s’aprovés al desembre i fos efectiva l’1 de gener del 2020. Aquesta mesura implica que els cotxes sense distintiu ambiental de la GDT (vehicles de gasolina anteriors al 2000 i dièsels abans del 2003), no podran circular a la ZBE de dilluns a divendres entre les 7:00 i les 20:00 hores. Estaran exempts els serveis d’emergència (policia, bombers, ambulàncies) serveis essencials (mèdics, funeraris) i vehicles de persones amb mobilitat reduïda.

COM PUC CIRCULAR PER BARCELONA?

Per moure’t per la ciutat, tens una xarxa molt gran de transports públics, com per exemple el tren, l’autobús, l’autocar… Hi ha també més de 300 km de carrils bici i avingudes per a poder passar-hi a peu. Si no ten s solució i has d’anar amb un vehicle amb motor, ha de correspondre al distintiu ambiental de la DGT.

EFECTES DE LA CONTAMINACIÓ EN LA SALUT:

L’aire contaminat, sobretot afecta les dones embarassades, gent gran i persones amb problemes de salut respiratoris, com per exemple l’asma.

LINKS:

Foto destacada: https://pixabay.com/es/photos/panorama-la-catedral-sagrada-familia-427997/

Foto de Barcelona: https://pixabay.com/es/photos/barcelona-vistas-cataluña-ciudad-838716/